lobby, lounge, seating-3623669.jpg

Gemakkelijk meer zon in je woning

Is jouw woning vrij donker, omdat er weinig ruimte is voor ramen? Of ben je op zoek naar een mooie manier om nog meer zonlicht in je nieuwe serre te krijgen? Met een lichtkoepel haal je gemakkelijk meer zon in je woning en ze passen op meer plekken dan je denkt. In dit artikel lees je alles over lichtkoepels en waarom jij er snel eentje moet aanschaffen.

Het perfecte raam voor de sterren liefhebber

Een lichtkoepel wordt op het dak geplaatst, waardoor je perfect naar de lucht kunt staren. Niet alleen komt er daardoor veel zonlicht naar binnen, je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een slaapkamer op zolder is dus perfect voor de bewonderaars van sterren. Laat een lichtkoepel plaatsen en je kunt genieten van al het moois dat in de lucht voorbij komt. Je hoeft niet bang te zijn dat een lichtkoepel direct je nachtrust zal verpesten door het maanlicht dat je wakker houdt, want er zijn tegenwoordig goede manieren om ook een lichtkoepel van raambekleding te voorzien. Wanneer je genoeg naar de sterren hebt gestaard, kun je dus gewoon ‘de gordijnen’ dichtdoen om te gaan slapen.

Een mooie toevoeging aan jouw nieuwe uitbouw

Ga je jouw woonoppervlak vergroten door uit te bouwen, dan is dat de uitgelezen kans om een lichtkoepel te laten plaatsen. Je haalt hiermee net dat extra beetje licht naar binnen dat ervoor zorgt dat jouw uitbouw nog meer ruimte oplevert dan deze al doet, doordat lichte ruimtes groter lijken dan ze zijn. Daarnaast zijn lichtkoepels een mooie toevoeging die veel blikken zullen vangen. Het geeft namelijk een heel extra gevoel van vrijheid om vanuit het comfort van je woning naar de lucht te kunnen kijken. Daarnaast kun je lichtkoepels ook openen, waardoor ze extra frisse lucht bieden tijdens het mooie weer.

Het onderhoud van een lichtkoepel

Een lichtkoepel is verder ook niet moeilijk te onderhouden. In tegenstelling tot reguliere ramen, hoef je deze niet te lappen, omdat ze door de koepelstructuur streeploos opdrogen na een regenbui en bladeren en dergelijke er vanaf zullen glijden. Wil je toch jouw koepel schoonmaken, dan kun je er gemakkelijk met een doekje met sop overheen gaan. Je lichtkoepel laten vervangen hoeft pas na tientallen jaren, maar je kunt deze wel laten controleren door de jaren heen om te kijken of het isolatiemateriaal nog goed is. Het is dus een gemakkelijk raam dat veel toevoegt aan je woning. Daarnaast is het geen enorme uitgave, al helemaal niet als je het afweegt tegenover wat je ervoor terugkrijgt. En zo zorg jij voor een unieke feature die veel toevoegt aan jouw woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *