motorcycle, transportation, monochrome-2077914.jpg

De beste motorhelm koop je met deze tips

Het is ongetwijfeld bekend dat het kopen van een motorhelm van cruciaal belang is voor elke persoon die eigenaar is geworden van een motor. In eerste instantie is het in ieder geval zo dat het dragen van een dergelijke helm bij wet verplicht is. Dit omwille van voor de hand liggende redenen. Dit is echter niet alles. Bovendien spreekt het immers eveneens voor zich dat je bij het rijden met de motor sowieso liever niets aan het toeval zal willen overlaten. In ieder geval, ben jij ook van plan om een (nieuwe) helm te kopen? Dan is verder blijven lezen een absolute aanrader. 

Tip 1: Pas de helm altijd grondig voordat je deze gaat kopen

Eén van de grootste fouten die je in de praktijk kan maken is het niet grondig passen van de motorhelm waar je gebruik van gaat maken. Vandaag de dag is het natuurlijk zo dat veel mensen de keuze maken om hun nieuwe helm via het internet te kopen. Dit kan uiteraard omwille van financiële redenen zeer interessant zijn, maar daar staat tegenover dat je op deze manier natuurlijk niet de mogelijkheid hebt om ze op voorhand te testen. Dit is dan weer net een beetje vervelender. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je uiteraard wel altijd aanspraak kan maken op de recht op retour die verplicht moet worden aangeboden door webwinkels. In ieder geval, wil je er zeker van kunnen zijn dat de helm je het best mogelijke draagcomfort weet te bieden en wil je bij een mogelijke valpartij kunnen rekenen op de beste bescherming? Dan is het zeker een aanrader om ervoor te kiezen om voorafgaand aan het kopen je helm even grondig te passen. 

Tip 2: Besteed de nodige aandacht aan de binnenvoering 

Bij het bestellen van een nieuwe motorhelm dient eveneens nadrukkelijk rekening te worden gehouden met de binnenvoering waarover ze beschikt. Wat deze binnenvoering betreft dien je aandacht te besteden aan het feit of deze uitwasbaar en eventueel ook vervangbaar is. In het bijzonder de wangstukken dienen bij voorkeur vervangen te kunnen worden. Voor deze onderdelen van de helm geldt dat ze als eerste zullen slijten. Dat is het gevolg van het feit dat ze aanzienlijke schade kunnen oplopen door het veelvuldig op- en afzetten van de helm. Bovendien is het zo dat elke persoon ook over een verschillende zuurgraad beschikt. Het dragen van een zogenaamde helmmuts kan er eveneens voor zorgen dat de levensduur van je helm wordt verlengd. 

Tip 3: Opteer voor een motorhelm die beschikt over een pinlock

Bij het aanschaffen van een nieuwe motorhelm raden experten in de praktijk ook steevast aan om gebruik te maken van een exemplaar beschikkende over een zogenaamde pinlock. Het betreft hier een flexibel viziertje welke aan de binnenkant wordt geplaatst van het helmvizier. Op deze manier wordt als het ware een dubbelglas idee gecreëerd. Het optreden van een beslagen vizier is daardoor voorgoed verleden tijd. Dit is absoluut een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden op het ogenblik dat je kiest voor het kopen van een nieuwe helm om te dragen op de motor. Een helm is een cruciale onderdeel van je motorkleding outfit. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *