elephants, tusks, trunks-2178578.jpg

Kenia reizen – dan val je qua dierennatuur pas echt in de prijzen

Klinkt toch even anders dan naar de Costa de Sol gaan. Zo tussen neus en lippen door vertellen dat je naar Kenia reizen gaat. En dus niet naar een Spaanse badplaats waar je Friet van Piet snackt tussen zongebruinde lichamen. Nee, naar Afrika waar ontmoetingen wachten met de Big Five. Ofwel de leeuw, de neushoorn, buffel, luipaard en olifant. Ook Afrika verliest terrein waar het om deze grootheden gaat. Alleen is Kenia nog fortuinlijk genoeg om ze alle vijf bij elkaar te mogen herbergen in de nationale natuurparken. En aan de randen van die natuurparken starten de game drives, de safaritochten. Vaak vanuit jeeps krijg je zo de Afrikaanse wildernis op de korrel – van je foto- of videocamera. Kunnen Kenia reizen nog spannender worden?

Speurtochten op vier wielen

Een safari is in Kenia een belevenis. Op gezette tijden rijd je dan vanuit je kampement de dieren en de natuur tegemoet. Zo’n game drive gebeurt vaak in een open wagen. Het is beslist geen ritje door een ‘dierentuin’. Je moet een beetje geluk hebben om grote dieren voor de camera te krijgen. Gelukkig weet je begeleiding de meest fortuinlijke plekjes wel te vinden. Met behulp van ranger-kennis sta je zo ineens voor een brullende leeuw. Van de Big Five is de luipaard wel het moeilijkst te spotten; die is heel schuw.

Een bijzondere mix van natuurparken

Wil je naar Kenia reizen om wilde dieren te zien? Dan heb je de meeste kans in de regio’s die als beschermd natuurlandschap te boek staan. Er zijn er gelukkig heel veel. Hier even de meest bekende, maar dit is echt geen volledige lijst:

 • Lumo Conservancy (nachtsafari!)
 • Hell’s Gate National park (vulkanische flora)
 • Aberdare National Park (regenwoud, bavianen, giraffes)
 • Solio Game Reseverve (neushoorns)
 • Masai Mara National Reserve (wildebeesten, krokodillen, de grote trek)
 • Tsavo West National Park (nijlpaarden)
 • Tsavo East National Park (olifanten, impala’s, zebra’s)
 • Taita Hills Wildlife Sanctuary (oeroud berglandschap: hyena’s, buffels, leeuwen)

Kenia reizen: safari en zonnen

Toegegeven, er zijn meer Afrikaanse landen waar je uitstekend een safari zou kunnen plannen. Maar Kenia blijft wel de absolute topper. Alleen al omdat je hier de grote trek kunt meemaken. De migratie van de wildebeesten, het geluid van duizenden trommelende hoeven, de slachtpartij bij de rivier als krokodillen zich op gnoes en gazelles werpen. En ben je klaar met de safari? Dompel je dan even onder in de baddersfeer van de Indische Oceaan.

Regels op Kenia reizen

Nog even over die safari’s. De game drives zijn vaak twee keer per dag: in de vroege ochtend en later in de namiddag. Dan heb je ook de meeste kans de dieren in levenden lijve tegen te komen. Die dieren zijn natuurlijk niet tam en sommige exemplaren zijn ook niet bang. Je moet je dus wel wapenen tegen aanvallen en ander ongemak. Dat loopt wel goed af, zolang je maar de regels van de begeleiding in de gaten blijf houden. Een paar van die regels tijdens je Kenia reizen:

 

 • Nooit rechtop in de jeep gaan staan
 • Muisstil blijven (dieren laten zich niet zien als je zit te kwekken)
 • GSM op ‘uit’
 • Geen hoofdtelefoons op of oortjes in (je moet de gids altijd kunnen horen)
 • Geen armen of benen uit de auto laten hangen

Lijkt het je wat? Ga dan naar Afrikasafari.nl!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *